Wat is een CAR-verzekering? » Wanneer een CAR-verzekering?

Wanneer is een CAR Verzekering verstandig?

Veel opdrachtgevers in de bouw vragen zich af wanneer zij een CAR-verzekering moeten afsluiten. Een CAR-verzekering dekt schade die ontstaat tijdens een bouwproces. Bijvoorbeeld schade door vandalisme, extreme weersomstandigheden of door een eigen fout. Daarnaast wordt niet alleen schade aan het werk zelf gedekt, maar ook schade aan uw eigendommen en/of die van derden.

Voor wie is een CAR Verzekering?

Normaal gesproken sluiten aannemers een CAR-verzekering af. Maar ook voor een opdrachtgever kan een CAR verzekering erg verstandig zijn. Bij een beperkte dekking of als u toch een groot risico loopt bij calamiteiten, kunt u beter zelf de CAR-verzekering afsluiten. Daarnaast zijn er nog een aantal situaties waarin u zich beter zelf kunt verzekeren.

In welke situaties een CAR-verzekering?

Wanneer u een CAR-verzekering als opdrachtgever beter zelf kunt afsluiten vertellen wij u graag:

  • Indien u tijdens het bouwproces ook zelf werkzaamheden uitvoert. Vaak dekt de CAR-verzekering van de aannemer alleen werk zoals omschreven in zijn polis. Als u werk uitvoert dat niet in het bouwplan staat omschreven en er gaat iets mis, zijn de kosten niet te overzien. Met een eigen CAR-verzekering bent u beschermd.
  • Wanneer u te maken hebt met meerdere onderaannemers, doet u er verstandig aan de CAR-verzekering zelf af te sluiten. Regel een verzekering voor het gehele project, met in begrip van het werk van de verschillende ondernemers, en u zit veilig.
  • Zelf een CAR-verzekering regelen wordt aangeraden als de kans bestaat dat de werkzaamheden schade aan omwonende toebrengt. Zij wenden zich vrijwel altijd tot de eigenaar van het bouwproject.
  • Indien u twijfels heeft over de financiële situatie van de aannemer. U kunt veelal niet controleren of uw aannemer zijn premies betaalt. Ook bij faillissementen komt de claim bij u te liggen. Dit risico voorkomt u door zelf een CAR-verzekering af te sluiten.
  • Bij schade kunt u zelf kiezen door welke aannemer u de herstelwerkzaamheden wilt laten uitvoeren, mits u zelf een CAR-verzekering heeft afgesloten.

Wanneer is een CAR-verzekering gunstig voor u? Vraag direct vrijblijvend meer informatie aan.