Wat is een CAR-verzekering? » Onderhoudstermijn CAR

Wat is de onderhoudstermijn van een CAR Verzekering?

U kunt een onderhoudstermijn onder de CAR meeverzekeren. In dat geval is ook schade gedekt die pas na de bouwtermijn wordt veroorzaakt, maar wel tijdens de duur van de verzekering. Daarnaast bent u eveneens beschermd tegen schade die voortvloeit uit werkzaamheden in verband met de onderhoudsverplichting. Met een CAR-verzekering wordt alleen schade gedekt die ontstaat tijdens de bouwtermijn en door in het bestek een onderhoudstermijn op te nemen, geldt gedurende deze termijn tevens een dekking voor schade.

Ook de onderhoudstermijn CAR kunt u bij de Carverzekering Specialist voordelig meeverzekeren!

Hoe lang duurt een onderhoudstermijn?

De onderhoudstermijn onder een CAR is vaak een paar maanden tot een paar jaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor 6 of 12 maanden, maar het is ook mogelijk om voor 24 maanden te kiezen. De duur is mede afhankelijk van het soort bouwproject en dient vooral om ontdekte tekortkomingen bij de opleveringscontrole alsnog weg te werken.

Wat wordt gedekt bij een onderhoudstermijn CAR?

Bij een onderhoudstermijn CAR geldt wel een beperktere dekking dan bij de CAR-verzekering tijdens de bouwtermijn zelf. Er zijn enkele varianten die voorkomen bij een onderhoudstermijn CAR. We zetten ze hieronder op rij:

  • Variant I dekt alleen schade die door onderhoudsactiviteiten wordt veroorzaakt.
  • Variant II dekt schade zoals genoemd bij variant één evenals schades die zich openbaren na oplevering en waarvan de oorzaak in de bouwtermijn ligt. Schades ontstaan door fouten in de berekening, een fout in het ontwerp of een designfout zijn hier enkele voorbeelden van.
  • Variant III dekt alle bovenstaande schades inclusief schades waarvan de oorzaak voor de aanvang van de bouwtermijn ligt.

Vrijblijvende informatie onderhoudstermijn CAR

Een CAR-verzekering is onmisbaar voor opdrachtgevers en aannemers in de bouw. De verzekering geeft een uitgebreide dekking voor aanbouwrisico’s. Er kan tevens een keuze gemaakt worden om extra rubrieken mee te verzekeren, zoals transport, aansprakelijkheid, eigendommen en hulpmateriaal. Tot slot is er dus tevens de mogelijkheid om een onderhoudstermijn in de CAR-verzekering op te nemen. De Carverzekering Specialist informeert u graag wat voor u van belang is.

Vraag direct vrijblijvend informatie aan!