Wat is een CAR-verzekering? ยป CAR voor ZZP-ers

CAR voor ZZP-ers; een onmisbare verzekering

Het is een misverstand dat een CAR-verzekering alleen voor grote aannemers iets is. Een CAR voor ZZP-ers biedt ook uitkomst. Met deze verzekering zijn ook de zelfstandige zonder personeel voor de kleinere bouwklussen goed verzekerd tegen schade en diefstal. De praktijk wijst uit dat veel ZZP-ers in de bouw een CAR-verzekering achterwege laten. Veel gehoorde argumenten zijn:

  • Ik ben zuinig op mijn spullen.
  • Een CAR-verzekering is alleen voor de grote jongens.
  • Een CAR is onbetaalbaar voor ZZP-ers.
  • De (hoofd)aannemer zal dit wel goed geregeld hebben.
  • Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht.

Een CAR is echter ook voor ZZP-ers onmisbaar. Neem eens contact op met de Carverzekering Specialist. Wij hebben een aantal interessante verzekeringen speciaal voor ZZP-ers. Wij vertellen u graag wat het belang is van een CAR voor ZZP-ers.

Risico uitsluiten met een CAR-verzekering

Een CAR voor ZZP-ers is een veel vergeten verzekering voor zelfstandige zonder personeel die als hoofdinkomen afhankelijk zijn van bouwwerkzaamheden. Deze groep heeft doorgaans wel een AVB, een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. Deze verzekering dekt echter alleen de schade die wordt toegebracht aan anderen.

Wanneer u bijvoorbeeld tijdens het plaatsen van een keuken een zwaar aanrechtblad laat vallen op de vloer, waardoor zowel het aanrechtblad, de keuken en de vloer ernstige schade oplopen, vergoedt de AVB alleen de schade aan de vloer. Dat is immers de schade die u aan andermans eigendommen heeft toegebracht. Voor de kosten van een nieuwe keuken inclusief aanrechtblad draait u zelf op.

In dit voorbeeld is de schade wellicht nog te overzien, maar denkt u zich eens in dat zoiets gebeurd bij een compleet bouwproject. Welke gevolgen zal dit hebben voor uw bedrijf? Daarom heeft u echt een CAR voor ZZP-ers nodig. Met deze verzekering bent u beschermd tegen dit soort risico’s. Een CAR-verzekering dekt schade aan het werk zelf, aan eigendommen van een ander en aan die van u zelf.

Bent u ZZP-er in de bouw? Vraag dan direct vrijblijvend meer informatie aan over onze aantrekkelijke CAR voor ZZP-ers!