Handige tips CAR-verzekering

Welke tips heeft u beschikbaar rondom een CAR Verzekering?

Graag vertelt de Carverzekering Specialist u enkele handige tips met betrekking tot de CAR-verzekering. In de bouwbranche kan het nodige misgaan. Al bij een klein bouwproject zijn vaak veel partijen betrokken. Een hoofdaannemer, installateur, loodgieter en stukadoor zijn hier enkele voorbeelden van. Wanneer er iets misgaat, kan dat voor de betrokken partijen grote gevolgen hebben. Het is niet altijd meteen duidelijk wie precies verantwoordelijk is. Wie kan er dan aansprakelijk worden gesteld? U wilt hier toch niet de dupe van worden? Een CAR-verzekering van de Carverzekering Specialist biedt uitkomst.

Hieronder volgen enkele handige tips die uw aandacht verdienen.

  • Het transportrisico naar de bouwplaats is op een CAR-verzekering doorgaans niet verzekerd. Spreek daarom duidelijk met uw aannemer of leverancier af wie verantwoordelijk is voor eventuele transportschades.
  • Teken altijd voor ontvangst bij aflevering van materialen en vraag om een kopie van dit document, zodat duidelijk aangetoond kan worden welke materialen wel/niet aanwezig waren op het bouwterrein in geval van schade.
  • Verplicht uw aannemer aan dezelfde voorwaarden van de diefstaldekking te voldoen, zoals omschreven op de CAR-verzekering. Spreek af dat anders het risico van diefstal bij hem ligt.
  • Ook uw aannemer dient de normale zorgvuldigheid te handhaven tijdens zijn werkzaamheden. Zo moet hij bijvoorbeeld passende blusmiddelen bij de hand hebben bij brandgevoelige activiteiten.
  • Vergelijk altijd de overeenkomst en algemene voorwaarden van uw aannemer met die van uw CAR-verzekering. Maak goede afspraken over de verschillen en/of afwijkingen en leg deze schriftelijk vast.
  • Merkelijke schuld of nalatigheid is uitgesloten van de verzekering. Leg daarom goed vast dat schade veroorzaakt door toedoen of nalaten van de aannemer voor zijn rekening is.
  • Laat altijd een kopie van uw CAR-verzekering (polis inclusief verzekeringsvoorwaarden) door alle aannemers op alle pagina’s paraferen en ondertekenen, zodat deze op de hoogte zijn van alle voorwaarden waaraan men moet voldoen. Bewaar deze goed, zodat u niet achteraf voor nare verrassingen komt te staan.

Bovenstaande handige tips rondom de CAR-verzekering zijn enkel als hulpmiddel bedoeld. Er kunnen op geen enkele wijze rechten aan worden ontleend.

Wilt u meer weten? Vraag dan direct vrijblijvend meer informatie aan!